top of page
achtergrond website.png

ONZE BROUWERIJ

Onze craft brouwerij bevindt zich op onze eigen boerderij in een deel van de schuur. Deze ruimte is volledig geïsoleerd, zodat we efficient gebruik maken van de elektrische verwarming in de brouwerij. 

 

De brouwinstallatie heeft een capaciteit van 500 liter. Door het gebruik van 7 vergistingstanks kunnen we meer dan 3500 liter bier produceren.  

Brouwerij Boeren Brouwers
Golden Hour
Hop

ONZE HOPTUINEN

Boeren Brouwers heeft inmiddels twee hoptuinen waar in totaal 9 verschillende soorten hop groeien. De basisfunctie van deze hoptuinen is experimenteren met de smaken en aroma's van de hoppen. Zo hebben we onlangs nog een White IPA met onze eigen cascade hop gebrouwen (aanrader!). Daarnaast analyseren we per hopsoort de vitaliteit om te achterhalen onder welke omstandigheden de hop het best functioneert. Zo kunnen we op een duurzame manier onze hoptuinen opschalen in de toekomst!

De volgende hopsoorten telen we op dit moment:

Cascade, Centennial, Rakau, Tettnanger, Magnum, Bramling cross, Yakima gold, Target en Prima Donna

Hoptuin Boeren Brouwers

WINTERGERST

Er groeit weer een mooi veld wintergerst achter onze schuren dit jaar! Maar kan deze gerst eigenlijk wel gebruikt worden voor bierbrouwers? Zeker wel!

Even kort een lesje gerst: Je hebt zomergerst (groeit in de zomer) en wintergerst (groeit in de winter). Brouwgerst moet droog zijn, mag niet teveel eiwit bevatten en moet mooie volle korrels hebben. En dit lukt prima met wintergerst! Sterker nog, onze gerst is al eerder aan brouwerijen geleverd🍺

En voor de boer heeft het ook een aantal voordelen. Vaak is er een hogere opbrengst van gerst. Daarnaast wordt de wintergerst al in juni geoogst, waardoor de werklast in de drukke maanden augustus en september lager is. En tot slot biedt het een kans om vlak na het oogsten groenplantjes (bijv. klaver🍀)in te zaaien die later in het jaar omgeploegd worden om de grond rijker te maken voor het nieuwe zaaiseizoen! 

Kortom, wintergerst is hip🌾 En wij kunnen niet wachten om met eigen wintergerst te experimenteren in onze bieren!

Gerst Boeren Brouwers
bottom of page