• Ophalen mogelijk
  • Gratis verzending boven de 50 euro
  • Binnen 24uur reactie op de mail
  • Ophalen mogelijk
  • Gratis verzending boven de 50 euro
  • Binnen 24uur reactie op de mail

Zwei Brüder!

Daar zitten we dan. Een zogenaamde "bierbusinesstrip" naar Zwitserland, maar eigenlijk zijn we met moeders mee op vakantie. Links Bart en rechts Marc. Twee broers die niet vies zijn van bier: vers van de tap, goed gekleurd, met gezonde schuimkraag, en rijk aan smaak.

Ons avontuur begon niet in Zwitserland. Wil jij weten waar dan wel? Laat ons je dan meenemen in stukje geschiedenis.

Vroeger... ''toen geluk nog heel gewoon was''

Valkuilen graven van 2 meter diep ten nadele van ons broertje, dagelijks voetballen, hutten bouwen (en elkaars hutten bestormen), met de crossauto de sloot in rijden. Dat was het leven op de boerderij! Maar, naast kwajongensstreken moest er vanzelfsprekend ook gewerkt geworden. Hier leerden wij - naast het boerenvak - onze handen uit de mouwen te steken. En zo ontstond onze liefde voor het boerenlandschap en alles wat zij te bieden heeft. Op deze foto zie je een geluksmoment: wij met onze vader op de combine, achter op het land van de boerderij.

Medio 2021 - ''Broeder, moeten wij niet bier gaan brouwen?''

Gedwongen door een gebrek aan geopende kroegen en cafés, en daarmee gepaard gebrek aan stromend goudgeel, besloten wij het heft in eigen hand te nemen. Dat begon heel simpel met de vraag: “broeder, moeten wij geen bier gaan brouwen?". Na een volmondig "JA", stonden wij nog geen drie weken later met een gloednieuwe installatie ons eerste bier te brouwen. Want: zeggen, is doen! Deze mentaliteit is ons op de boerderij met de paplepel ingegoten. En daarmee zijn wij aan dit nieuwe avontuur begonnen.

Eind 2021 - "Laten we ons inschrijven voor een bierwedstrijd"

Hoe word je een brouwerij? Hoe brouw je smaakvol bier? We hebben gekozen om ons verhaal van begin af aan te delen met onze bierliefhebbers. Wij namen jullie op onze socials mee met dit avontuur. Deelden onze dompers én onze successen. Zoals Rome niet in één dag is gebouwd, is goed bier niet in één dag gebrouwd...

Na veel experimenten, gebrouwen én gedronken bieren, durfden wij het aan. We schreven ons in voor een Belgische Bierwedstrijd, daar waar de créme de la créme samenkomt. Het bierwalhalla. Zenuwachtig stuurden we onze flesjes naar onze Zuiderburen. Het resultaat? Ons biertje eindigde op de 34ste plek van 73 inzendingen. Uit de score bleek vooral dat we het biertje in de verkeerde categorie hadden geplaatst. Anders waren we natuurlijk eerste geworden.. Enfin, niet slecht voor onze eerste bierwedstrijd!

Begin 2022 - 1000 liter op de vluchtstrook!

Tijd voor het échte werk! Begin 2022 hebben we onze eerste 1000 liter batch Witbier gebrouwen bij de Noord Hollandse Bierbrouwerij in Uitgeest. Trots presenteren we jullie onze ''WITLOVERS''. Een fris, kruidig Witbier om het lente/zomer seizoen mee af te trappen!

Maart 2022 - Hopproeftuin

Begin maart hebben wij onze stoute schoenen aangetrokken en zijn begonnen met het aanleggen van een hoptuin. Op veel bekende hoppen die in de brouwwereld worden gebruikt zitten patenten. Dit betekent simpelweg dat je deze hopsoorten niet kunt/mag telen. Gelukkig zijn er op de hedendaagse markt veel soorten die deze gepatendeerde hoppen vervangen met soortgelijke eigenschappen en die wel geteeld kunnen worden. Met hulp van ons broertje Jari hebben wij in een dag deze opstelling gebouwd. In de zomer kan hop 10 centimer per dag groeien.. Zal onze vader blij mee zijn.

Mei 2022 - Nieuwe batches on the floor!

Na ons eerste succesvolle batch hadden we de smaak te pakken en hebben we doorgezet. De Witlovers is nogmaals gebrouwen maar nu een batch van 2000 liter op fles + 500L op fust. Ook hebben we een nieuw recept gebrouwen met de naam ''OOGSTFEEST.'' Deze Hazy IPA is minder bitter dan een reguliere IPA en de nadruk ligt vooral op een fruitig karakter. Voordat het bier de vergistingstank in ging, moest het noodgedwongen eerst 15kg aan hopbellen doorkruisen..

Er staan ook alweer nieuwe recepten klaar om gebrouwen te worden aan het einde van het jaar! Keep you posted:)

Juni 2022 - Hazy Hazy, Crazy Crazy

Zon, zee, strand, oogstfeest. Daar is die die dan. Lonkend in het zand op een zwoele zomer avond. Wat wil je nog meer? Van deze batch hebben wij 1000 liter gebrouwen en is goed gevuld met verschillende hoppen die wij zelf ook kunnen telen in de toekomst. Ondanks er veel hop is gebruikt in deze batch, zoals andere IPA's, hebben we ervoor gekozen om de bitterheid laag te houden. Proef en maak het mee!

Juli 2022 - Kan je een biertje tappen?

Aber natürlich! Het is een feit, ons eerste bier stroomt nu ook rijkelijk door de tap. Na het succes van de Witlovers op fles, hebben wij er voor gekozen om hier ook fusten van te vullen. Is het vers? Ja. Smaakt het goed? Ja. Komt er meer? Zeker, want eind augustus is de Golden Hour (Amber Ale) ook beschikbaar op fust. Ons tapbier is nu bij het Voorhuys in Emmeloord verkrijgbaar, maar er komen binnenkort nieuwe locaties bij. Wil je ook graag een fust van ons schenken op een verjaardag/feest/festival? Mail ons: zakelijk@boerenbrouwers.nl. See you soon!

September 2022 - I HOP YOU

September stond bij ons het teken van de hopoogst! In de lente van 2022 hebben we de eerste hop proeftuin aangelegd op de boerderij. Op deze proeftuin zijn 18 hopplanten van 6 verschillende soorten geplant. Uiteindelijk willen we eigen hop grootschalig gaan telen en gebruiken voor onze recepten. Na een erg droge zomer hebben een aantal planten last gekregen van spint (kleine mijten). Ze tasten de plant aan door de voedingsstoffen te onttrekken, zodoende krijgt de plant zelf minder voeding. Gelukkig hebben we veel planten kunnen redden en ligt de vriezer inmiddels vol met geperste hop!

Oktober 2022 - NEW BEER NEWS

YES NEW! In oktober hebben wij twee nieuwe bieren gelanceerd! Allereerst een Amber Ale genaamd: Golden Hour. Een diepruby kleurig biertje waarmee je de donkere najaarsdagen mee kunt overleven. Daarnaast hebben we ook een special tripel gebrouwen: Ode aan de pionier. Een krachtig bier dat is gebrouwen ter ere van de 80 jaar droogleging van de Noordoostpolder. Laten we dit moment niet vergeten en hier op proosten!

Toekomst - NO FARMERS, NO BEER!

Wij zijn opgegroeid op het boerenlandschap, badend in het gerst dat elk jaar aan de rand van de boerderij werd geoogst. Ook het voorspellend vermogen van onze moeder is benoemenswaardig. Zij plantte in onze vroege jaren al hop in de achtertuin: Hoe gaaf dat we bier kunnen brouwen met producten van eigen bodem! Boeren Brouwers!

In het voorjaar van 2022 gaan wij op de boerderij van onze vader verschillende hopsoorten planten. Vervolgens gaan wij stapsgewijs Boeren Brouwers steeds zelfvoorzienender maken, een unicum in Nederland!

Maak je geen zorgen, wij houden jullie met alles op de hoogte. Onze brouwerij is jullie brouwerij. Wil je dit avontuur blijven volgen of heb je vragen? Check onze instagrampagina!


BOEREN BROUWERS INSTAGRAMPAGINA